keskiviikko 25. joulukuuta 2019

Treidaus, voiko siihen jäädä koukkuun

Hei,

Sijoittaminen on kiinnostanut minua jo pienestä tytöstä alkaen, siitä alkaen kun isä ja isoisäni kertoivat omistamistaan osakkeista ja yläasteella kun Säästöpankin setä kävi kertomassa taloustiedon tunnilla sijoittamisesta.

Olen viimeisen vuoden ajan lukenut ja opiskellut treidaamisesta todella paljon. Minua on aina kiinnostanut nopeampi tempoinen sijoittaminen, mutta siihen ei ole ollut oikeastaan työn ja hektisen toimenkuvan puolesta aikaa. Työpaikan vaihdoksien (juu, olen jälleen vaihtanut työpaikkaa reilun 1,5 v jälkeen) ansiosta, olen sellaisessa toimenkuvassa, ettei se vaadi joka sekunti täyttä keskittymistä ja muiden huomioimista. Voin katsoa rauhassa pörssin avauksen sekä ruokatunnilla seuraavan tilannekatsauksen. Lisäksi voin syrjäsilmällä seurailla suurimpia liikkeitä ja poimia sieltä hyviä ostopaikkoja.

Töistä kotiin päästyäni, kerron perheelle sainko tuottoja vai tuliko tappioita. Näytän myös kurssigraafilta miltä se sinä päivänä on näyttänyt, mistä poimin ekan oston ja missä möin pois. Minusta kun nämä asiat on niiiiin mielenkiintoisia.

Mutta jostain syystä, jota en ymmärrä, nämä asiat eivät meinaa kiinnostaa perhettäni ollenkaan. Varsinkin kun joulukuun alku oli tappiollinen, sain kuulla monesti, että voisitko nyt lopettaa, kun olet vielä voitolla ja tuo alkaa kuulostaa kuin olisit peliaddikti.

Voiko treidaamiseen jäädä koukkuun? Mietin jo itsekkin, että onko treidaamiseni terveellä pohjalla. Illalla ei malta mennä nukkumaan, koska tekee mieli vielä katsoa missä kurssit liikkuu ja onko maailmalla tapahtunut mitään (onko Trump twiittaillut jotain typerää) mikä vaikuttaisi seuraavan päivän kursseihin. Ja malttamattomana odotan jo seuraavan päivän pörssikellon kumahdusta.

Vaikka näitä treidaamisasioita pohdinkin päivittäin, niin silti sanoisin, että tämä on terveellä pohjalla. Yöuniani en ole menettänyt, enkä ole ollut tappioistakaan pahalla tuulella. Jos näihin kahteen asiaan tulee muutos, en saa nukuttua ja tappiot alkavat vaikuttaa minuun negatiivisesti, enkä vaan osaa pitää taukoa tai lopettaa treidaamista, olen jäänyt koukkuun väärällä tavalla.

Mites muilla päivätreidaajilla, onko mennyt tunteisiin tappiot? Tunnetko olevasi koukussa?

Kuvahaun tulos: addicted

5 kommenttia:

 1. Päivätreidaaminen on nollasummapeliä tai oikeastaan huonompaa koska maksat palkkiot välittäjälle. Mutta jos asia kiinnostaa niin jatka vaan robotteja vastaan kamppailua.

  Kyllä. Treidaaminen muistuttaa täysin vedonlyöntiä joten addiktio on täysin mahdollista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti voin todistaa mielipiteesi vääräksi :) JOulukuu ei tosiaan ollut minulle suotuisa, mutta plussalla vielä ollaan loka-marraskuun voittojen myötä.

   Poista
 2. Se on terveellä pohjalla näin lyhyesti.

  VastaaPoista
 3. Pidetään tiukasti kiinni sijoitussuunnitelmastamme!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, vastaan sinulle mahdollisimman pian!