tiistai 3. joulukuuta 2019

Treidaus, kurssivaihteluista hyötyminen

Hei

nyt varmaan jo lukijoita kiinnostaa, että mistä seuraan kursseja ja miten teen ostopäätökset. Seuraan kursseja ja uutisointia www.investing.com sivuilta. Olen luonut sinne DAX indeksille oman näkymäni, josta näen kurssiliikkeet eripituisina kynttiläkaavioina sekä muutaman teknisen analyysin työkalua.

Alla olevassa graafissa näkyy teknisen analyysin työkaluista sinisenä vaakasuuntaisena viivana 200MA eli 200 päivän keskiarvo.

Graafin alapuolella on tärkein työkaluni eli RSI = relative strengt index. Sen avulla pyrin ennustamaan tulevat kurssiliikkeet. Olenkin siihen ympyröinyt muutaman selvimmän ostopaikan:

Vasemmasta reunasta alkaen, ensin kurssi laskee niin että DAX indeksi valahtaa ylimyydyn puolelle eli "vaaleanpunaisen alueen alapuolelle". Tässä vaiheessa katson eri pituisilla kynttilöillä miltä tilanne näyttää niiden suhteen. Alla olevassa kuvassa on 5min kynttilät. Jos myös 15min ja 30min kynttilät ovat myös lähellä vaaleanpunaisen alueen alarajaa, alan tosissani harkitsemaan long ostamista, eli nousevaan kurssiin avaan position.

Seuraavana DAX onkin sitten noussut niin että se tavoittelee jo vaaleanpunaisen alueen ylärajaa, eli DAX alkaa olla kurssihuipussaan. Tässä vaiheessa on aika harkita long position myymistä. Tarkastan myös 15 ja 30 min kynttilät, miltä tilanne näyttää ja jos vaikuttaa siltä että kurssi alkaa olla tapissaan, ostan shortin, eli laskevaan kurssiin avaan position.

Seuraavaa kurssikäännettä ei RSI kerrokaan joten vaarana on että edellinen short jää myymättä ja kurssi alkaakin nousta ja sitten kun asian huomaan niin vähän pienemmällä voitolla luopuu positioista. Mutta seuraava huippu on jälleen nähtävivssä, elikkäs keskimmäinen huippu. Siinä olisi jälleen uudelle short positiolle avaamispaikka.

Viimeinen short ostopaikka näkyy ympyröitynä oikealla. Jälleen kerran RSI koskettaa vaaleanpunaisen alueen yläreunaa ja sittenpä DAX onkin rysähtänyt oikein kunnolla.

Tämä näkymä on 29.11 ja 2.12 päiviltä elikkä näinä kahtena päivänä on ollut monta suht selkeää position avaus ja sulkemispaikkaa.

Pienilläkin positioilla elikkä suosittelemillani 100-200e summilla, noilla ostoilla ja myynneillä tienaisi 20-50e/treidi. Tuossa viimeisessä jopa tuplaisi, jos vaan maltti riittää odottaa loppuun asti. 
Teknisen analyysin työkaluja on vaikka kuinka paljon. Niistä kannattaa lueskella, opiskella, testailla ja tutkailla vaikka tuolla Investing.com sivustolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, vastaan sinulle mahdollisimman pian!