perjantai 13. joulukuuta 2019

Treidaus, tappiot ja niiden pitäminen mahdollisimman pienenä

Hei

jossain vaiheessa kaikille sijoittajille tulee eteen tilanne, ettei kurssi mennytkään siihen suuntaan kuin oli ajatellut. Itse asiassa näin voi käydä useampanakin treidinä peräkkäin :(

Mielestäni tämä on vaikein sääntö treidaamisessa, pidä tappiot pienenä. Ennen kuin painat Osta nappulaa, määrittele mielessäsi (tai stop loss toiminnolla jos sellainen on käytössä) paljonko voit mennä tappiolle treidissäsi. Se täytyy ehdottomasti olla määriteltynä ennen Osta nappulan painamista.

Seuraa kurssin suuntaa ja jos näyttää siltä, että olit väärässä, ota tappiot nopeasti. Älä jää odottamaan josko se kurssi siitä kääntyisi. Toki voihan se kääntyä mutta sitä riskiä ei kannata ottaa, koska siinä vaiheessa todennäköisesti käy niin että tappio vain kasvaa ja kasvaa suuremmaksi.

Jos voittotavoitteesi on noin 5-10% välillä, tappio saa olla korkeintaan 1-3%. Eli 200e sijoituksella tappio voi olla "max" 6€ (3%) ja voitto vastaavasti "max" 20€ (10%).

Ja ihan oikeasti, älä lipeä asettamastasi tappiorajasta. Vaikka kuinka mieli tekisi niin muista että markkina on aina oikeassa ja sinä väärässä. Markkina menee sinne suuntaan kuin se menee, ja sinun täytyy vaan osata myöntää, että olit väärässä, suunta on toinen.

Kuvahaun tulos haulle bearish

5 kommenttia:

 1. Kyllä se aina ei onnaa vaikka näyttää menevän hyvään suuntaan, kurssit voi muuttua äkisti. Nordnett Markettia käytät varmaan?

  VastaaPoista
 2. Juu, Nordnettiä, katsoppas postaukseni http://omatrahani.blogspot.com/2019/12/treidaus-valittajan-valinta.html

  VastaaPoista
 3. Kyllä luin linkin, miten on onnistunut ? Voitolla puolin ja toisin? Ihan itse en taida osata kyseistä nordnetin kanavaa käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä kautta sijoittelet tällä hetkellä? Itse tykkään Nordnetistä, tosiaan koska arvo-osuustili on ilmainen ja Nordnet Markets tuotteilla treidaamisessa ei ole välityspalkkiota. Marraskuun voitto noin 3200e, kts tavoitteet ja edistyminen välilehti. Joulukuu on vielä tappiolla, ensimmäinen viikko meni aivan pipariksi (sopii joulunaikaan tuo termi), tokalla viikolla jo vähän sain kurottua tappioita. Voisinkin kirjoitella tästä aiheesta seuraavan jutun.

   Poista
 4. Oikealla rahalla nyt sijoittele mihinkään, harjoittelen lähinnä demolla IQOptionilla. Tutkailen Nordnet Marketsia ajan kanssa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, vastaan sinulle mahdollisimman pian!