tiistai 16. elokuuta 2016

Tietoa sijoittamisen aloittamisesta, osa 1, arvo-osuustilin avaaminen ja välittäjän valinta

Hei

Osakkeiden ostamiseen ei tarvita hirveän isoja alkupääomia, sanoisin että jopa 500e pääsee liikkeelle. Tai jos haluaa kuukausisäästäjäksi, 50e/kk on riittävän suuri summa kartuttamaan sijoitusta.

Tärkeintä kuitenkin on että summa jonka sijoitat täytyy olla niin sanotusti vapaata rahaa eli että jos sijoitus meneekin mönkään olet sen myös valmis menettämään menettämättä yöunia.

Tarvitset itsellesi arvo-osuustilin, jonne ostetut osakkeet tallentuvat. Pörssiosakkeiden ostaminen tapahtuu välittäjän kautta. Itselläni on sopimus Nordnetin kanssa, siitä syystä että arvo-osuustili on siellä ilmainen ja käyttöliittymä netin kautta helppo. Lisäksi en tee useita toimeksiantoja vuoden aikana, joten  välityspalkkion suuruudella ei ole ollut merkitystä. Blogin myötä toimeksiantojen määrä voi kyllä kasvaa... joten otan vertailuun myös välityspalkkiot jossain vaiheessa.

Muita välittäjiä ovat mm. Nordea, Op, Sampo, eQ... ja on niitä varmasti vielä muitakin mutta jos noista joku on sinulle itsellesi tuttu, esim. oma pankkisi niin siellä on kaikista helpoin aloittaa. Itselläni oma pankki on Nordea mutta silti arvo-osuustilini on Nordnetissä, eli välttämättä ei tarvitse toimia yhden pankin kanssa.

Ja tiedoksi: arvo-osuustilin voi avata myös lapselle!!

Jos tarvitset neuvoja tai vinkkejä välittäjästä tai arvo-osuustilin avaamisesta itsellesi tai lapselle, laita viestiä sähköpostilla tai alle kommenttikenttään!

$Moikka$

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, vastaan sinulle mahdollisimman pian!