lauantai 27. elokuuta 2016

Hei

nyt syksyn tullen aika usein tulee "alennusmyyntejä" osakkeisiin. Syyskuu-lokakuu täytyy nyt siis seurailla erityisen tiiviisti pörssikursseja, mihin suuntaan ne kehittyvät. Alennusmyynnistä jos onnistuu ostamaan suht oikeaan aikaan, saa vuoden vaihteen kurssinousuun hyvän tilin. Osakkeilla kun on jostain syystä taipumus nousta vuoden vaihteeseen.

Toinen kurssinousu hetki on osingon irtoamishetki. Jos sinne asti malttaa odottaa syksyn alennusmyynnistä ostettujen osakkeiden kanssa, hyötyy niin kurssinoususta kuin osingoista.

Ja tottakai, mitä useampia onnistuneita sijoituksia onnistuu alennusmyynnistä tekemään, sen parempi. Itse varsinkin yritän ostaa sellaisia osakkeita, joissa myös olisi hyvä osinkotuotto. Näin pääsen sitten sijoittamaan osinkotuotot seuraavassa alennusmyynnissä.

Tähän mennessä vuotuiset osinkotuottoni ovat olleet 2000-3000e tietämillä. Tavoitteeni olisi että osingot olisivat jossain vaiheessa vähintään 10 000e /v. Silläkään ei vielä taloudellista riippumattomuutta saa, mutta on todella hyvä lisä kuukausituloihin. Tavoitteeni on täysin saavutettavissa seuraavan 10v aikana, jopa aiemmin. Sen jälkeen on hyvä tehdä seuraava tarkastus sijoitussuunnitelmassa.

Jos nykyiset osinkotuottoni ja suunnittelemani osinkotuotto kuulostaa hyvinkin kaukaiselta ja mahdottomalle omalle kohdalle, niin muista että olen aloittanut sijoittamisen vuonna 1997. Toki välissä on ollut vuosia jolloin en ole sijoittanut ollenkaan (asunto/mökki/autolaina ja äitiyslomat), mutta vuonna 2009 palasin jälleen sijoittajaksi. Kärsivällisyys siis palkitaan.

$Moikka$

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, vastaan sinulle mahdollisimman pian!