sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Sijoitustavoitteideni tarkennusta

Hei

Olen nyt selaillut urakalla kokeneempien blogaajien tekemiä sijoitustavoitteita ja haaveita. Sieltäpä ne omat euromääräiset tavoitteet ovatkin alkaneet muokkautua.

Loin tavoitteilleni oman välilehden Tavoitteet ja edistyminen, jonne sitten täydentelen sopivin väliajoin tilannekatsauksia.

Tavoitteet saattavat matkanvarrella muuttua, täsmentyä ja niitä voi tulla lisää.

Ja mihin laskelmiin tavoitteeni sitten perustuvat, ja mistä ne olen keksinyt. No...

Tavoite numero 1 on ollut useamman vuoden jo haaveeni ja toiveeni, eli että minulla olisi riittävän suuri sijoitussalkku, josta saisin osinkoja. Osingot olisivat hyvä lisä esim. eläkkeen päälle. Mutta... nyt kun aloitin oikein toden teolla laskeskelemaan osinkotavoitetta niin tavoitteeksi tulikin entisen tuulesta temmatun 10 000e sijaan 20 000e/v. Ja tämä muutos johtuu siitä, että asetin sijoitusomaisuuteni tavoitteeksi vuoteen 2029 mennessä 500 000e (kts tavoite 3).

Jos arvioidaan että vuonna 2029 saisin 500 000e sijoitussalkulle 4% vuosituoton, tarkoittaisi se n. 20 000e/v. 4% ei ole edes kovin kova tuotto-odotus, mutta parempi laskea vähän ala-kanttiin, jotta kuulostaa realistiselta.

Entäs millä sitten pääsen 13 vuodessa  500 000e? Siinäpä se sitten onkin se varsinainen tehtävä.

Aikomuksena olisi olla siis vielä seuraavat 13v töissä ja saada siltä ajalta vielä säästöjä. Sen kummemmin palkkaani kertomatta laskin edellisen 10 vuoden aikana kertyneet säästöt ja oletan että seuraavan 10v aikana saan suurinpiirtein saman summan kasaan. Näiden kolmen, eli sijoitussalkun ja osinkojen, viputuotteiden veivauksen ja 13v uurastamisen ja säästämisen  avulla pääsen tuohon tavoitteeseen. Ja painoarvoltaan suurimpana, joskin ei riskittömämpänä on vipuveivaaminen.

Kuulostaako realistiselta vai haihattelulta?

2 kommenttia:

  1. Itselläni ei ole kokemusta viputuotteilla veivailuista mutta olettaisin että voi olla aika vaikeaa tehdä positiivista tulosta esim 10 vuotta putkeen =D

    VastaaPoista
  2. Laskin että 100 arkipäivää, 200e/päivä, 13 vuoden ajan. Olisiko vuodessa n. 250 arkipäivää (52vkoa x 5pv), joten tappiopäiviäkin siis saisi tulla, kunhan lopputulos olisi siis positiivinen...

    Juu, helppoa ei ole veivailu, tänäänkin DAX -0,9 miinuksella, en tiedä nyt ostaisiko Bullia vai Bearia.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, vastaan sinulle mahdollisimman pian!