maanantai 21. marraskuuta 2016

Sijoitustavoitteeni

Hei

Edellisessä postauksessa raotin hieman salkkuani. Siihen liittyen kerron nyt sijoitustavoitteistani.

Hartain toiveeni on saada jossain vaiheessa salkkuni siihen kuosiin, että siellä on hyvin osinkoa maksavia yhtiöitä. Osinkojen tarkoitus on seuraavat 20 vuotta kasvattaa salkkuani ja sitten "vanhana" olla se ylimääräinen raha vaikka matkusteluun. Tai lääkkeisiin :)

Lyhyen tähtäimen tavoite on saada veivaamalla viputuotteita nopeasti pienistä päivittäisistä tuotoista vuositasolla iso raha. Ja kuten edellisessä postauksessa kerroin välityskulujen suuruudesta, pidettyä yllä myös Nordnettiä :( Tavoite tuotoissa siis 200e/päivä ja sadassa päivässä siis 20 000e. Siitä menee sitten tottakai verot, että jäisikö käteen siis noin 14 000e. Huoh!

Toisin kuin muutamilla muilla kanssablogaajilla, minulla ei ole konkreettista/fyysistä kohdetta, jota varten säästän. Olemme ehtineet jo talon ja mökin rakentaa ja uusista sellaisista ei haaveilla. Arki rullaa sujuvasti ja suurimmat kuluerät lienee lasten harrastukset autojen ohella. Lasten harrastuksia ei rahassa voi arvostaa, ovat ne niin tärkeitä. Jos jostain pitäisi alkaa säästämään, olisi lasten harrastukset se viimeisin kohde.

Lisäksi blogini tarkoitus on saada naiset ja lapset/nuoret innostumaan sijoittamisesta. Omille lapsilleni kerron sijoituksistani, säännöllisesti katsomme heidän salkkujaan ja kysyn heidän mielipiteitään mihin osakkeisiin he haluaisivat sijoittaa. Toivon, että he sitten isona jatkaisivat sijoittamista, menestyksekkäästi.

Tavoitteeni kuulostavat melko suurpiirteisiltä, eikö totta :( Olen lukenut useita sijoitusblogeja ja haluaisin että minullakin olisi selvät sijoitustavoitteet, joita kohti pyrkiä. Muutenhan sitä seilaa ihan markkinoiden armoilla. Voisin tehdä samansuuntaisen suunnitelman kuin Kuusivuotissuunnitelma blogissa (hieno, innostava ja inspiroiva blogi muutes!!).

$Moikka$

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, vastaan sinulle mahdollisimman pian!