sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Alkuvuoden isot tulot ja isot menot

Työpaikan vaihdon ansiosta alkuvuoden tuloni olivat huippuluokkaa. Sain rahana kaikki pitämättömät lomat sekä jemmatunnit. Minulla oli vielä viikko viime kesäisiä lomia pitämättä, samoin kuin kaikki tulevat lomat, kuten talviloma. Jemmatunteja oli reippaasti yli 100h. Tällaiset tilit kun tipahti kahtena kuuna peräkkäin (työnantaja halusi maksaa osan joulukuussa ja osan tammikuussa) olin että tällaisiin tileihinhän voisi tottua. Helmikuun tilissä uusi työnantajani vastaavasti maksoi tammikuun tilin (muutama viikko) ja helmikuun tilin, eli sain jälleen normaalia isomman tilin.


Tottakai tuo viimeisin tili oli myös sen vuoksi suurempi, koska saan nykyisessä työssäni parempaa palkkaa kuin edellisessä.


Eli ensin isot tulot, ja sitten isot menot...


Olemme jo vuosikausia tykänneet maksaa kaikki vakuutusmaksut kerralla, kerran vuodessa. Ja se maksupäivä on helmikuussa. Summa on noin 1500e. Maksamme sen puoliksi puolison kanssa. Moni varmaan ihmettelee miksi maksamme sen kerralla. Siitä sai pienen maksutapaedun sekä laskuja ei tule suurin piirtein kerran viikossa (vaikka suurinpiirtein kaikki meillä on siirretty suoravelontaan).


Maaliskuun alussa on hiihtoloma, jonka vietämme osakkeessamme hiihtokeskuksessa. Kaikille ostamme 6pv lasketteluliput, ja tänä vuonna summa oli noin 900e. Harmillisesti itse en ehtinyt saamaan liikuntaseteleitä uudesta työpaikastani, miehellä onneksi oli hänen omaan lippuunsa. Ja meneehän sitä normaalia enemmän muutenkin lomalla rahaa, vaikka teemme normaalisti ruoat huoneistossa ja aika vähän käymme syömässä rinneravintoloissa. Herkkuja tulee ostettua enemmän, illalla on saunan jälkeen kiva herkutella. Ja ainakin yhdet 40e laskettelulasit jouduttiin ostamaan edellisten käytyä pieneksi, täytyy loman edetessä katsoa, josko niitä joutuu ostamaan vielä muillekin lapsille.


Hiihtoloman lisäksi mitään sen suurempia menoja ei pitäisi olla maaliskuussa. Huhtikuussa on pääsiäinen, ja siinä voisi olla vaikka millainen rahareikä, mutta lasten harrastukset pitävät meidän kotimaisemissa. Pelkkää säästöä siis sekin :)


Mites teidän lomabudjetit, pysyikö kurissa vai riistäytyikö käsistä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, vastaan sinulle mahdollisimman pian!