lauantai 3. joulukuuta 2016

Kuukausittaisista kuluista

Hei

Mihin se tili häviää, sitä on ihmetelty useammassa blogissa. Senpä vuoksi tässä nyt arvioin, meidän kuukausimenot ja kerron mihin arvioni pohjautuu:

Ruokakulut : 900e-1000e, ostamme kaikki ruoat paikallisesta S-marketista, joten S-bonustiliotteelta näemme paljonko ostoksiin on mennyt rahaa

Autojen tankkaus: n.150e. Tankkaamme noin kerran kuukaudessa ja tankkaus maksaa yleensä 70-80e/kerta.

Lasten harrastukset: n.160e. Harrastuskulut on saatu pidettyä pieninä kaikilla joukkueilla tekemällä talkoita ja sponsoreiden avulla.

Vakuutukset: 125e/kk, maksamme kaikki vakuutukset kerralla kerran vuodessa, ja muistaakseni summa on n.1500e

Puhelin ja netti: 25e, meidän nettiliittymä on 9.90e ja lasten liittymät 1.90e/kk, lapset eivät juurikaan puhu vaan lähettävät whatsapp viestejä, joten puhelinlaskut ovat aika pieniä. Vanhemmilla on työsuhdepuhelimet

Sähkö- ja lämmityslasku: meillä on pörssisähkö, joten kesällä lasku vähemmän ja talvella enemmän... mutta sähköä menee n. 10 000kwh vuodessa ja lämpöön 14Mw... mitäköhän nämä nyt sitten maksaa, voi ei...

Vesilasku... myös aivan mysteeri eurojen suhteen mutta vettä menee muistaakseni ehkä 250 kuutiota.

Vaatteet ja harrastevälineet: aivan mahdoton arvioida. Voi mennä useita kuukausia, ettei ole tarve millekään ja sitten taas joku kuukausi kaikki tarvitsee yhtä aikaa jotain, yleensä kevät ja syksy.

Yhteiselle tilille, josta ruoat ja muut perheen ostokset ostamme, siirrämme joka kuukausi 2200e ja se riittää.

Sähkössä ja vedessä on yritetty säästää lämmittämällä takkaa talvella ja rajoittaa teinien suihkussakäyntiaikaa entisestä 10 minuutista 5 minuuttiin :) Vakuutukset on kilpailutettu, ja ruoka ostetaan aina edullisinta merkkiä sekä hyödynnetään -30% tarjoukset. Vaatteet ja harrastevälineet pyritään ostamaan alennuksesta ja kierrätyksestä. HM on hyvä ostospaikka :) Meillä harvoin ostetaan mitään heräteostoksia, ei yksinkertaisesti edes ehditä, koska elämä pyörii työn ja lastenharrastusten parissa.

Loput tilistä jää nykyisellään säästöön, kaikki lainat on onneksi maksettu.

Mistä tässä nyt voisi yrittää säästää, mitä häh?


6 kommenttia:

 1. Onko teillä kuinka monen hengen perhe. Mietin vain noita ruokakuluja, kun vaikuttavat suhteellisen isoilta silmääni. Itse kun yhden hengen taloudessa kulutan sen 150e/kuukaudessa ja minusta välillä tuntuu, että pystyisin tuosta vähän nipistämään, jos katsoisin tarkemmin mitä ostan. Suurperheessä toki tonni/kk kuulostaa iha fiksulta. Käytän itse lähinnä Lidliä tai Prismaa. Muuten en kyllä kauheasti säästettävää löydä tuosta yhtälöstä, hyvin optimoitu menot!

  VastaaPoista
 2. Jep, meillä on sanotaanko enemmän kuin suurperheen määritelmän mukaiset kolme lasta😊. Menoja siis riittää mutta aika aikaansa kutakin, jossain vaiheessa varmaan niin kotona kuin kukkarollakin hiljaisempaa😊

  VastaaPoista
 3. Jos tuo S-marketti on sijainniltaan niin optimi, niin ymmärrän. Mutta sanon vaan, että vaihtamalla Lidliin saatte summasta helposti pari sataa pois. Vaikka perhelomakassaan? :) Ja jos koko perheen voimin hankkii viikon safkat kertakeikalla, niin ei aiheuta välimatkankaan vuoksi ongelmia. Mutta itsellänihän menee yksin melkein se 400 kk ruokaan joten en voi tässä suhteessa ketään neuvoa.

  VastaaPoista
 4. Pyrin ostamaan kolmen päivän ruoat kerralla, sen enempää ei oikeastaan jääkaappiin mahdu, maitoakin se tarkoittaa jo 8prk 1½l maitoja.

  Jos oikein haluaisi säästää, meidän kannattaisi leipoa leivät itse mutta siihen en kyllä oikeasti jaksa ruveta, ja tykätään erilaisista leivistä (ruisleipää, piirakoita, porkkanamuhkuja, kauraleipiä). Jos itse leipoisin niin olisi varmaan aina samoja vehnäsämpylöitä :(

  Pullasta luovuttiin reilu kuukausi sitten, siitä tulee aika iso säästö. Meillä meni pullapitko päivässä, eli 365pv x 3,5e/kpl, eli säästöä 1277,5e/v. Törkeen iso säästö, eikö juu.

  VastaaPoista
 5. Mitkä ihmeen liittymät teidän lapsilla on kun noin halvat?

  VastaaPoista
 6. Lapsilla on Saunalahden liittymät, kuukausimaksu normaalisti 3.90e/kk mutta tingin asiakaspalvelun kautta ne 1.90e/kk hintaan. Sisältää hitaimman mutta eajattoman netin, olikohan 256kb/s ja puhelut maksaa 0.07e/min. Lapset ei puhu eikä tekstaile, viestittäävät ja soittaavat whatsappilla. Hitaallakin netillä saavat jahdattua pokemonit ja katsottua youtubevideoita. Kotona toki käyttävät usein langatonta verkkoa tai sitten saatan matkalla jakaa oman nopean netin puhelimeni kautta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, vastaan sinulle mahdollisimman pian!