maanantai 26. joulukuuta 2016

Joulun ruoka- ja rahanmenoähky

Hei

näin Tapaniniltana voi jo vähän kertailla, että mitenkäs se joulu nyt sitten menikään noin niin kuin ruoka- ja rahamielessä.

Meillä meinasi jäädä lahjojen osto työ- ja lasten harrastuskiireiden vuoksi tekemättä. Vielä viimeisinä päivinä netistä tutkittiin lahjaideoita, tehtiin nettiostoksia ja toivottiin, että paketit saapuvat ajoissa.

Yhtä lukuunottamatta kaikki saapuikin. Ja lahjojen yhteenlasketuksi loppusummaksi tuli n.620e. En osaa sanoa, onko tuo minkä verran verrattuna aiempiin jouluihin, mutta tuon verran tänä jouluna siis lahjoihin meni.

Ruokiin meillä meni arviolta 200e, mutta niillä sitten elettiinkin kaikki nämä kolme päivää. Mieheni sai työpaikalta ison kassillisien ruokaa joululahjaksi, osin sen vuoksi ruokakulut jäi noinkin pieniksi. Ja on muuten syöty! Aamu alkaa kinkkuvoileivällä, päivällä tulee puraistua vähän kinkkua ja laatikoita kyytipojaksi, iltapäivällä torttuja ja pipareita ja illasta taas tekee vähän mieli suolaista, eli kinkkua.

Nyt pari päivää töitä ja kevyttä ruokailua, ja sitten uuden vuoden vastaanottajaisähky. Raketteja emme ammu (sanon lapsille ettei me ammuta rahaa taivaalle, se on tuhlausta), joten siltä illalta ei ole tulossa mitään erillistä isompaa kuluerää.

Kaikinpuolin olin tyytyväinen jouluun ja lapsetkin sanoivat, että saivat juuri ne lahjat mitä toivoivat (jokaiselle yksi lahja). Ollaan oltu yhdessä, syöty, harrastettu... ja syöty :)

Joulukuu on mennyt sijoitusasioissa ihan pieleen, en ole ehtinyt ostella mitään. En osakkeita enkä Bull/Bear vipuja. Täytyy alkaa kohdistamaan katse ensi vuoteen. Tavoitteet päivitinkin jo muutamia viikkoja sitten, joten niiden eteen pitää alkaa tehdä töitä.

3 kommenttia:

 1. Itsellänikin meni aika hyvät rahat jouluun, pitää vähän tutkia että miltä visa lasku näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi Joulu on kerran vuodessa. Ei tätä rahanmenoa ja ylensyömistä kestäisi useammin😊

   Poista
 2. Kiitos seurannasta! Nyt olen luvattoman vähän postaillut, mutta varmasti tulevaisuudessa varmaan taas enemmän, kun on asiaakin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, vastaan sinulle mahdollisimman pian!