maanantai 5. joulukuuta 2016

Italian äänestys ja kurssireaktio

Hei

on se vaan jännä kun ei nuo ammattilaisetkaan pysty ennustamaan markkinoiden reaktioita :). Viime viikolla kovasti arvioivat että jos Italian äänestyksessä Ei-äänet voittavat, on se Euroopan taloudelle kauheaa ja pankkeja kaatuu ja ja ja.

Ja mitenkäs kävikään. Aamulla Saksan pörssi, ja Suomenkin pörssi, lähti oikein kunnon nousukiitoon. Tämän aamun kauppalehti otsikoi näin:  Pörssi avasi nousuun Italian äänestystuloksesta huolimatta.

Analyytikot Kauppalehden jutussa kirjoittivat näin:

Italian kansanäänestyksen päätyminen ei-puolen voittoon oli galluppien mukaan ennakoitu. Muutamissa markkinakommenteissa sijoittajia suositeltiin käyttämään mahdollista osakkeiden laskua ostotilaisuutena.

Täytyy sanoa että huh huh ja todeta että mitähän kurssilaskua tässä nyt käyttäisi hyväkseen. Onneksi en sortunut ostamaan Bull vipua vaikka aamulla näytti että miinuksella ollaan kello 9.00 (Saksan aikaa). Jäin odottelemaan mitä tapahtuu. Ja kas kummaa, 1½ h myöhemmin oltiinkin jo 1,90% plussalla! Mitä ihmettä!!!


Toisaalta en sitten uskaltanut ostaa Bull vipuakaan, koska kaikki asiantuntijat sanoivat että Ei-äänten voitto johtaa markkinoiden laskuun.

Jäädäänpä nyt sitten odottelemaan vähän vielä pidemmälle mihin tämä maailman meno kehittyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, vastaan sinulle mahdollisimman pian!