keskiviikko 1. tammikuuta 2020

Treidaus, joulukuun tulos

Hei

Kuten jo aiemmissa postauksissani kerroin, ei joulukuu alkanut hyvin. Marraskuu oli ollut todella helppo kuukausi, ostopaikat ihan selviä ja niistä ei voinut erehtyä. Mutta jostain syystä, olisiko liika itsevarmuus vai mikä, mutta joulukuussa kaikki kääntyi päälaelleen.

Yritin tehdä analyysiä, mikä meni vikaan, ja sitten rauhallisesti jatkaa treidausta uudelleen, mutta tappiota vaan tuli. Lisäksi sattui ne kaksi aivan älytöntä osto-myyntimokaa hiiren klikkaisuilla.

Näin ollen päätin pitää muutaman päivän tauon treidaamisesta ja rauhoittua ihan oikeasti.

Mutta kuinkas kävikään. Kun olin rauhoittunut, henkäissyt syvää ja virittänyt tietokoneen ja näytöt valmiiksi ja ensimmäinen selkeä ostopaikka edessä niin mitä tapahtui. Minä en uskaltanutkaan ostaa. Jäin katsomaan, että olisiko kurssi mennyt sinne suuntaan minne minä oletin. Tuli seuraava paikka, kaikki valmiina, mutta jälleen kerran en uskaltanutkaan klikata osta nappulaa. Tuli kolmas, neljäs, viides...

Jossittelin koko loppuvuoden, ostanko vai enkö osta, onko hyvä paikka, meneekö kurssi sinne minne pitää... jälkeen päin totesin melkein joka kerta, että se olisi ollut ihan oikea päätös.

Alkuvuoden isot tappiot sai minut pelkuriksi. Nyt olen ihmeissäni miten minä olin niin rohkea silloin loka-marraskuussa ja nyt niin peloissani. Johtuu varmaan seuraavista luvuista:

15kpl tappiollisia toimeksiantoja yhteensä -2321e, 14kpl voitollisia toimeksiantoja yhteensä 623,40e, tappio joulukuussa yhteensä -1697,60e

Ja tämä tulos tuli tehtyä ensimmäisen kahden viikon aikana. Toimeksiantoja vain 9 kpl vähemmän kuin edellisessä kuussa.

Voisin todeta vielä olevani voitolla loka-marraskuun hyvän tuloksen johdosta, mutta joulu vei nekin. Voin todeta tulleeni ihan rosvotuksi perheen toimesta. Lisäksi innostuin antamaan pari lahjakorttia vähävaraisten Joulupuu keräykseen ja pienen summan rahaa perheelle, joka kertoi ettei heillä ole varaa edes jouluruokiin. Eli loppupelissä ei haittaa yhtään tuo rahanmeno, joulu on kerran vuodessa ja toivottavasti monella nyt hyvä mieli.

Miten teidän joulukuun treidaukset meni ja tuliko joululahjoja?

5 kommenttia:

  1. Tuli kirja joululahjana. "Kuinkas tässä näin kävi" Björn Wahlroos

    VastaaPoista
  2. Aika osuva kirja sinun tilanteeseen, joko luit sen�� jos on hyvä niin kerro, käyn katsomassa olisiko se ilmestynyt paikalliseen kirjastoon.

    VastaaPoista
  3. Kyllä tuli luettua, on lähinnä kirjoittaja eläkeläisen pohdiskelua menneistä vuosista Suomen taloudellisista tapahtumista. Silmiin pistävä vaan on, oli ennen "Eu:n kannattaja", ei ole enää.
    Mutta on hyvä kirja!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, vastaan sinulle mahdollisimman pian!