perjantai 3. maaliskuuta 2017

Some osakkeita ilman välityskuluja

No nytpä Nordnet teki hyvän tarjouksen! Snapin, Facebookin ja Twitterin osakkeita voi ostaa ilman välityspalkkiota.

Minähän jo ehdin sijoittaa melkein kaikki varani osinkojen toivossa mutta pikkuisen jätin rahaa vielä puskuriin. Lisäksi kuukauden vaihteessahan oli tilipäivä...

Nyt siis olisi oiva tilaisuus meikäläisellä aloittaa ulkomaisiin osakkeisiin sijoittaminen. Näistä kolmesta jos pitäisi joku valita niin varmaan se nuorison käytön perusteella on Snap. Facea nuoret eivät enää käytä, se on jäänyt meille vanhemmille. Twitteriä käyttää Stubb, hänestä en tykkää, ja tuo Snap... se tuntuu olevan se tämän hetken juttu.

Mutta, Snappihan listautui juuri, joten ei ole yhtään aavistustakaan miten kurssi käyttäytyy. Ties vaikka lähtee laskettelemaan kuten Twitterin kurssi. Tai voihan se nousta seuraavat 3v kuten Facen osake.

Miten siis toimia, mihin te sijoittaisitte näistä kolmesta?
4 kommenttia:

 1. Ihmeellistä miten bullerot sijoittajat aina näihin Nordnetin tarjouskampanja osakkeisiin. Aivan sama miten huonoja ja epävarmoja sijoituksia ne ovat, niin no problem, koska kaupankäyntikulut ovat nolla euroa.

  En käsitä.

  VastaaPoista
 2. Täällä yksi bullero ilmoittautuu. Musta nuo kampanjat on mukavia. Aina en osallistu, mutta usein kuitenkin. Kaupankäyntikuluja en juurikaan maksa vaan supereilla ja kuukausi-ETF:illä mennään.

  Talousahdinko, jaksamatta kirjautua

  VastaaPoista
 3. Nordnetin kampanjoissa ei ole mitään vikaa.
  Itse jätän tämän väliin, koska nämä "some"osakkeet ovat melko riskisiä.

  Tänään in huomenna out. Facebookkiin sijoittaneilla on mennyt hyvin, mutta verratkaa vaikka twitterin kurssiin niin jos on osallistunut listautumisantiin niin aika vituiksi on sijoitukset menny.

  VastaaPoista
 4. En sijoittaisi (enkä sijoitakaan) mihinkään näistä, ainakaan suoraan. Jokin hyvälaatuinen USA-etf mieluummin. Vanguardin VTI on minun mieleeni, mutta jokin db x-trackers S&P 500 UCITS ETF 1C (D5BM) sopii hyvin USA-salkun pohjaksi.

  Ikävä sanoa, mutta nuo some-osakkeet ovat arpapeliä. Sitäpaitsi kotipörssistäkin saa ulkomaita.

  Esimerkiksi Vaisala myy tuotteistaan ulos 98%. Vaikka sään ennustaminen on konstikasta, sään ennustamisen välineisiin kannattaa satsata.

  Edellä oleva kuvaa omaa ajatteluani. Tylsyys toimii.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, vastaan sinulle mahdollisimman pian!