perjantai 25. joulukuuta 2020

Treidaus, vuosi 2020 yhteenveto

 Hei

vaikka vuotta on vielä jäljellä viikko, ajattelin ynnäillä tämän vuoden treidauskokemukset yhteen nippuun. Ja pohtia samalla mitä voisin tehdä toisin ja onnistua treidauksessa paremmin.

Tammikuu meni täysin penkin alle. En ymmärtänyt miten vahva tammikuu ralli pörsseissä voi olla ja DAX nousi monta päivää putkeen ja minun positiot knockasivat. Minulla oli todella paljon short positioita auki odottamassa käännettä, joka ei sitten tullutkaan. 

Helmikuussa treidasin vielä hieman, mutta ei se sujunut silloinkaan, joten päätin jäädä treidaustauolle ja lukea aiheesta lisää. Elokuun loppupuolelle lueskelin, opiskelin ja seurailin kursseja ja lähdin uudelleen treidaamaan uudella innolla. Etenin pienen panoksin ja sain paria sataa euroa vaille alkuvuoden tappiot jo kuitattua, kunnes minut yllätti USAn presidentin vaalien alla oleva kurssien lasku totaalisesti. En ollut varautunut niin suureen laskuun, ja möin pois long positiot isolla tappiolla välttääkseni knockoutin. Jälkikäteen sain huomata, että olisin välttynyt niukin naukin knockilta, mutta eihän sitä voi koskaan tietää etukäteen. 

Joulukuun alussa olin melkein taas alkupisteessä, josta olen nyt pienin askelin jälleen kuronut kiinni alkuvuoden tappiota. Viimeiselle viikolle lähdettäessä tappiota on jäljellä noin 1400e alkuperäisestä 2100e.

Aion osittain jatkaa treidaamista entisellä strategiallani. Ostan pienen vivun tuotteita, joissa knockout taso on noin 1000 pisteen päässä. Sen muutoksen teen aiempaan strategiaani, että en osta välttämättä samaa tuotetta lisää vaan ostan toista tuotetta lisää, joka on edelleen 1000 pisteen päässä knockoutista. Eli jos kurssit nousee tai laskee kovasti, ei kaikki ole kiinni siinä samassa tuotteessa, jonka knockout taso lähenee ja lähenee.

Teen strategiaani sellaisen muutoksen, että aion pysyä enemmän long puolella, varsinkin kun 1d kynttilät ovat 200MA yläpuolella. Suurimmat tappioni olen nimittäin tehnyt aina shorttaamalla. Pyrin siis etsimään ennemminkin long paikkoja, kuin aktiivisesti etsimään molempia, short ja long paikkoja. 

Toinen selkeä muutos strategiaani on rohkeammin avata positioita. Edelleenkin saatan avata vain 2-4 positiota per päivä, mutta jälkikäteen kun analysoin päivää niin siellä olisi ollut nähtävillä monia hyviä paikkoja. Tähän astinen ennätykseni on 19 treidiä per päivä. Ei toki tarkoitus ole treidaamisen ilosta availla positioita, mutta siis rohkeammin, eikä jäädä liikaa pohtimaan nouseeko kurssi vai ei. Monesti olen ollut aivan oikeassa, mutta rohkeutta avata positiota ei ole ollut tarpeeksi.

Olen hieman lisännyt seurantalistalleni muitakin tuotteita kuin DAX futuuri. Pyrin seuraamaan SP500, öljyä, Nasdaq ja kultaa. Näissä tuotteissa olen kuitenkin supervarovainen, koska näiden liikkeistä ei ole vielä hirveästi kokemusta. Öljy tosin on entuudestaan tuttu, se voi olla hyvinkin arvaamaton.

Strategiani on edelleen täysin erilainen kuin ammattilaisten strategia, eli ota tappiot nopeasti ja mene trendin mukaisesti. Vaikka kuinka yritän löytää trendiä seuraamalla 20,50 ja 200 liukuvia keskiarvoja, bollinger bands nauhoja, RSI ja MACD, käy suurimmaksi osaksi aina niin että trendi muuttuu välittömästi ostopäätöksen tehtyäni. Sen vuoksi pyrin ostamaan lisää positioita saadakseni keskihinnan alhaiseksi. 

Kunhan saan lisää varmuutta teknisen analyysin tulkintaan, alan tottakai muuttamaan strategiaani ammattimaisempaan suuntaan ja myymään tappiolliset sijoitukset pois mahdollisimman nopeasti ja sijoittamaan trendin mukaisesti.

Toivotan kaikille oikein hyvää tulevaa Treidivuotta 2021 !!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, vastaan sinulle mahdollisimman pian!