lauantai 12. joulukuuta 2020

Treidaus, miksi tulosta ei tule

 Viimeiset viikot ovat olleet jälleen haastavia. Ajattelin kokeilla vähän suuremman vivun tuotteilla ja tiheämpää kaupankäyntiä. Tuijotin illat kurssikäppyröitä, DAX, SP500, Nasdaq ja kulta, että missä olisi sellainen selkeä kohta iskeä kiinni. Tuijotin tuijottamistani, ja selkeään laskutrendiin sitten avasin SP500 shortin. Ja kas kummaa, laskutrendi loppui juuri siihen kohtaan ja kurssi alkoikin nousta. Ostin lisää ja lisää ja lisää ihan 10-20 pisteen nousujen jälkeen ja sitten oli pakko myöntää olleensa väärässä. Pienestä tiputuksesta sitten möin pois ja menetin useamman satasen. Tosin tuntia myöhemmin kurssi kävi sitten koskettamassa kerran tasoa, jolla olisin saanut myytyä kaikki pois 0,01e/kpl voitolla. 

Tällä viikolla kokeilin myös näpätä pikavoiton mutta tappioksi kääntyi. Kurssi lähti toiseen suuntaan ja ajattelin minimoida tappion ja myydä pois. Jos olisin vaan sulkenut koneen, ja katsonut tilannetta 2h myöhemmin, olisin ollut 0,50e/kpl voitolla. Olen nyt melkein nollannut saamani voitot elo-lokakuulta, harmi.

Jatkossa aion siis pysytellä aiemmin esittämässäni strategiassa, eli ostaa pienen vivun tuotteita, joissa knockout ainakin 1000 pisteen päässä ja ostaa lisää 50-70 pisteen päässä, jos suunta onkin vastainen. Tällä taktiikalla kuitenkin tein voittoa koko elo-lokakuun. 

Viimeiset osingot tulivat tällä viikolla ja tämän vuoden osinkosaldoksi tuli vajaa 3000e. Se on noin 1000e vähemmän kuin viime vuonna ja johtuu siitä etten saanut osinkoja Nordeasta ja Outokummusta. Viime vuonna minulla oli myös Fortumia, mutta ne möin helmikuussa juuri ennen koronadippiä. Fortum ja Nordea olivat suurimmat osingon maksajat salkussani aiempina vuosina. Uusinsa osakkeina salkussani oli Sampoa, Cargoa, Kemiraa, UPM ja Valmet, mutta näitä oli todella vähän, ehdin ostaa koronadipistä vain 1/3 sotasalkkuun varaamistani rahoista. Kurssit nousi koko ajan niin vauhdilla, että täydennystä en uskaltanut tehdä missään vaiheessa.

Tässä tällainen pikainen päivitys, että näette, että yritystä on ollut mutta nyt vähän huonolla menestyksellä. Tsemppiä teille kaikille, jatketaan yrittämistä ja oppimista.

4 kommenttia:

 1. Eikö tuo oo lähempänä lottoamista kuin sijoittamista? Noh harrastukset maksaa jne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka kuinka yritän tulkita liukuvia keskiarvoja, bollinger bandseja,RSI ja MACD niin silti tuntuu että useimmiten menee vikaan. Minun vaan täytyy oppia ottamaan tappio nopeammin, jotta se ei ehdi kasvamaan liikaa. Toisaalta taas kun olen ollut näkemyksessäni oikeassa, minun pitäisi osata istua käsien päällä ja antaa voittojen rullata. Silloin meinaan liian nopeasti myydä ja saan vaan pienen voiton.

   Kyllä näitä käppyröitä oppii varmasti lukemaan kun aikansa näitä tuijottaa. Luotan tekniseen analyysiin

   Poista
 2. Kyllä treidaaminen on haastavaa. Olispa jostain saada taikakaava joka kertoo mahdollisen tuotoksen, sitä sanotaan signaaleiksi.
  Mukavaa Joulun odotusta 2020.
  -Gotler-

  VastaaPoista
 3. On haastavaa mutta mukavaa. Kyllä tämä tästä varmasti alkaa sujumaan, kun pysyy strategiassa

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, vastaan sinulle mahdollisimman pian!