lauantai 3. lokakuuta 2020

Treidaus, miten luoda teknisen analyysin ikkunat Investing.comissa

 Hei

sain yhdeltä Nordnet Sharevillen seuraajalta vinkin blogiaiheeksi eli millaisia teknisen analyysin työkaluja käytän ja miten luon ne ikkunat Investing.comissa pysyviksi. No tässäpä nyt jotain vinkkejä:

Luo ensin oma profiili ja kirjaudu sisään. Sen jälkeen klikkaa Technical Chart


Tämän jälkeen klikkaa avautuvasta näytöstä ympyröityä kuvaketta, josta avautuu teknisen analyysin työkaluvalikko. Esimerkkinä ympyröin jo Bollinger Band, jota käytän. Muita käyttämiäni työkaluja ovat Moving Average, Relative Strenght Index (eli RSI) ja MACD. Mutta valikoi listalta omasi, niitä on paljon :)

Kannattaa valita Moving Average ainakin 2 kertaa, joista toiseen esim. 200 pv ja toiseen 50 pv asetus.


Kun olet valinnut kaikki työkalut, ne näkyvät vasemmassa yläkulmassa näin alekkain. Jokaisella on oma "asetukset" nappula, jota klikkaamalla pääset asettamaan käppyröille värit ja ajat, esim 200 ja 50. Bollinger Bands, MACD ja RSI olen antanut olla ohjelman ehdottamat ajat, ne ovat ymmärtääkseni valmiiksi jo ne "sopivimmat". Tämän jälkeen klikkaa alla olevan kuvan mukaista Tallennus näppäintä, joka on alla olevista ympyröidyistä näppäimistä oikeanpuoleisempi. Nimeä vaikka indeksin mukaan, koska voit samalla lailla tallentaa monta indeksiä ja helppo katsoa eri indeksejä myöhemmin kun asetukset ovat valmiina!

Sen jälkeen klikkaa  vasemman puolimmaista ympyröityä näppäintä tehdäksesi erillisiä ikkunoita eri aika-jaksoille. Itse olen jakanut näytön neljään osaan, 1h, 15min, 5min ja 1min. 


Alla esimerkki neljästä ikkunasta. Nyt kun klikkaa aktiiviseksi jonkun ikkunoista ja klikkaa esim. 1h aikajaksoa nappulaa, niin siihen ikkunaan tulee 1h kynttilät. Sitten valitsee toisen ikkunan ja 15min aikajaksonappulaa, siihen tulee 15min kynttilät. Näin voi jokaiselle ikkunalle tehdä omat aikaikkunat. Ja lopuksi jälleen tallenusnappulaa. 


Itse olen tallentanut SP500, WTI oljy, kulta ja DAX ikkunat. Niiden välillä pääsee hyppimään alla ympyröidystä nappulasta ja valitsemalla tallennetun indeksinKokeilkaa ja ilmoitelkaa jos ei onnistu. Ilmoitelkaa myös jos olette keksineet jotain mistä minulle ja muille lukijoille voisi myös olla hyötyä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, vastaan sinulle mahdollisimman pian!