torstai 13. helmikuuta 2020

Treidaus, ota voitot hitaasti -oppitunti


Hei

Tänään oli opettavainen päivä. Yksi treidausohje on että ota tappiot nopeasti ja voitot hitaasti. Voi kun olisin tänään noudattanut tuota jälkimmäistä oppia eli ota voitot hitaasti.

Näin eilen että 1h ja 4h RSI on tosi korkealla ja DAX kävikin jo uudessa ATH eli All Time High. Ostin short positioita ihan kivalla summalla ja sormet ristissä toivoin aamulla puhelinta katsoessa että onko kurssi lähtenyt jo alaspäin.

Kuten alla olevassa kuvassa näkyy, avauksessa kurssi oli tipahtanut rajusti. Alla kuvassa siis 15min kynttilät. Yritin piirtää kuvaan tason, jolla hinnalla olin shortteja ostanut. Kurssi oli loppuillan tunteina siis noussut vielä mutta tippui aamulla suurinpiirtein sille tasolle, jolla olin shortit ostanut. Nordnethan avautuu vasta 9.15, joten odottelin kiltisti sinne. Kurssi laski koko aamun nätisti mutta hitto soikoon kuten kuvassa himmeästi näkyy vihreä kynttilä ja sen jälkeen punainen kynttilä niin niissä on pystysuorat hännät eli DAX tavoitteli ylöspäin. Tottakai minä menin tähän lankaan ja möin pois shortit pienellä voitolla.

Loppupäivän sitten ihmeissäni katsoin kun DAX liitelee alas alas alas, enkä missään vaiheessa uskaltanut avata uutta shorttia.

Kun oltiin tuolla pohjilla, ajattelin avata longin. Ajattelin että jos tässä ei ole vielä pohja, vaikka 15min ja 1h RSI näytti että DAX on pohjilla, niin ostan myöhemmin vähän lisää ja sitten jään odottamaan. Position knockitaso oli kuitenkin 12980, enkä nyt ihan äkkiseltään usko että niin syvälle enää mennään. Eli olisi ollut valmis odottamaan muutaman päivän nousua.

No, heti kun olin avannut longin, se syöksyi ylöspäin ja mitäs minä tein. No möin pois ja sain pienen voiton. Loppupäivän sitten ihmeissäni tuijotin kun DAX palautui aamun tasolle.


Yritän nyt oppia sen että kun 1h ja 15min kynttilät pysyvät 20MA ala- tai yläpuolella, niin trendi on silloin jatkuva sinne suuntaan. Ja kun käänne tapahtuu niin vähintään silloin uskallettava hypätä kyytiin kun kynttilät risteää 20MA käppyrää.

Sain siis tämän päivän hötkyilyistä johtuen vain murto-osan siitä mitä olisi voinut saada. Käytännössä olisin tuplannut sijoitukseni pitämällä eiliset shortit edes suurinpiirtein pohjille ja pitämällä pohjilta ostamani longit loppupäivän. Sen verran täytyy olla kuitenkin ylpeä itsestään että oikein näin milloin käänteet ovat taphtumassa, ne sattui kyllä oikeestaan ihan lankulle.

Tässä vielä toinen kuva 1h kynttilöistä, jossa myös näkyy että 8.00 ja 9.00 avautuvat kynttilät ovat olleet 20MA arvon alla mutta 10.00 alkanut kynttilä avautui vihreänä pyrkien ylöspäin ja siinä sitten hätiköin. Olisi vaan pitänyt malttaa odottaa tunti loppuun asti eikä hätiköidä. Jos taas long paikkaa miettii niin 1h kynttilöiden mukaan olisin voinut avata longin vasta 18.00, joka oli ensimmäinen kynttilä joka ylitti 20MA, mutta yllä olevan kuvan 15min kynttilöiden mukaan sen olisi voinut avata jo ennen kello 15.00.2 kommenttia:

  1. Mulla oli samana päivänä aamulla ostettua shorttia. myöhemmin ostin lisää, kun lähti väärään suuntaan. Vielä myöhemmin myin sitten pois pienellä voitolla, juuri ennen kun lähti tippunaan kunnolla alas. Katselin sitten sitä pudotusta ja alkoi ottamaan päähän, joten päätin ostaa koko rahalla, koska nyt mennään alas rytinällä. Heti kun olin ostanut, niin kurssi lähti nousuun ja edelleen on positio auki. Toivotaan, että viikonloppuna tapahtuu ihme ja saan omani pois tai jopa voittoa :)

    VastaaPoista
  2. Juu, tämä ei ole helppo laji. Eilen analysoin tammikuun 15min ja 1h kynttilöitä miten ne peilaa 20MA, 50MA ja 200MA sekä miltä RSI näytti. Koska minulla ei ole työpäivinä aikaa tuijotella kursseja koko ajan, en voi tuijottaa 1min ja 15min kynttilöitä, vaan minun täytyy oppia katsomaan isompaa kuvaa. Perjantainen pohja josta ostit, ei mielestäni ole paha, mutta toki se että nyt sinulla on kaikki rahat siellä jumissa niin sekään ei ole kiva. Maanantaina USA on kiinni (Presidentinpäivä), joten voi olla hiljainen päivä. 1h ja 15min kynttilät ovat 20MA yläpuolella, joten voihan se indeksin auettua nousta mutta aamulla alkaa laskemaan. Shortit olisivat nyt muutenkin edullisempia ostaa kuin longit, joten niitä suosisin mielelläni itsekkin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, vastaan sinulle mahdollisimman pian!