perjantai 16. helmikuuta 2018

Blogitauolta pirteänä takaisin

Edellinen postaus tuli tehtyä noin 8kk sitten, ja ei voi kuin todeta, että miten se aika menikään näin nopeasti. Olen aika ajoin käynyt lukemassa tuttuja blogeja (Femmadonna, Osinkokuningas jne) mutta oman blogin päivitys on jäänyt tekemättä.


Miksi?


Minulla oli aikamoinen loppuvuosi 2017. Työpaikallani alkoi tiukka kehitysprojekti, jonka myötä asiat alkoivat luistamaan ja rullaamaan aika itsenäisesti. Olin tähän mennessä ollut se joka jollain lailla yritti pitää kaikki pyörät pyörimässä. Minusta alkoi tuntumaan, että nyt voisi olla oikea aika oikeasti alkaa etsimään uutta työpaikkaa.


Laitoin muutamia hakemuksia vetämään ja tulin valituksi kahteen työpaikkaan. Olin tottakai iloisesti yllättynyt asiasta, ja valvoin yhden yön miettien kummanko paikan valitsen. Molemmissa oli omat puolensa, mutta päädyin sitten lopulta haastavampaan mutta itselleni ehkä tutumpaan työhön.


Olen nyt ollut kuukauden uudessa työssä ja nauttinut. Nauttinut uudesta työyhteisöstä, nauttinut uusista haasteista, nauttinut omasta "rauhasta"... nauttinut kaikesta. Työn tekeminen entiseen työhöni verrattuna on aivan erilaista. Saan rauhassa tehdä tehtävääni, kukaan ei ole koko ajan kysymässä neuvoja. Ehdin jopa pitämään ruokatauon, ja voisin pitää myös kahvitauot jos niitä kaipaisin, toisin kuin entisessä työpaikassani, jossa taukoaika oli käytännössä 5-10min työpäivän aikana. Luulin olevani ihan kivassa työssä ja työpaikassa mutta kun paremmasta ei tiennyt niin...


Olen siis todella tyytyväinen nykyiseen tilanteeseeni. Vanha sanonta tässä pitää paikkansa eli kyllä vaihtamalla paranee.


Sijoitusrintamalla on sen verran tapahtunut salkussani muutoksia, että ostin Rovion annista pikkuisen osakkeita. Kuten kaikki tietää, on kurssi vähän notkollaan tällä hetkellä. Mutta se ei haittaa koska sijoitus oli aika marginaalinen.


Ostin myös itselleni pitkästä aikaa ja lapsille ensimmäistä kertaa Nokian osakkeita. Se on toistaiseksi osoittautunut loistavaksi sijoitukseksi.


Ostin lapsille myös Nordeaa, mutta ehkä vähän liian aikaisin. Ne ovat nyt lievästi miinuksella. Odotan kuitenkin hyvää osinkoa ja uskon että kurssi nousee juuri ennen osingon maksua plussalle.


Käteistä on myös kertynyt lopputilin muodossa (pitämättömät lomat ja reilu 100h jemmatunteja maksuun), joten uusia sijoituskohteita kovasti nyt olen metsästänyt. Olen miettinyt Outokummun tankkaamista, sehän maksaa nyt jo ihan mukiinmenevän osingon ja saisin aiemmin ostettujen osakkeiden keskihintaa hieman alemmaksi. Nordeaa voisin myös harkita tankkaavani lisää. Uutena osakkeena salkkuuni olen miettinyt Suomen Hoivataloja... lienenkö vaikka tulevaisuudessa itsekkin heidän asiakas :)


Toivotan kaikille lukijoilleni näinkin myöhässä Hyvää sijoitusvuotta 2018, yritän pysyä nyt vähän aktiivisempana bloggaajana jatkossa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, vastaan sinulle mahdollisimman pian!