keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Sijoittamisen (ja ostamisen) iloa

Aa että! Huomasin, että palkkatililleni oli jäänyt säästöön kiva summa parin kuukauden sijoitustauon jälkeen. Lisäksi äitini yllätti minut (ja siskoni) lahjoittamalla meille verovapaan rahasumman.

Päätin lisätä vieläkin salkkuun YIT:n osakkeita. Tankkasin osaketta jo kerran lisää ennen osingonmaksua, mutta hyvien asuntorakentamisuutisten myötä ja alhaisen kurssin vuoksi ... päätin lisätä omistustani. Toiveissa toki, että ensi vuonna osinkokin olisi vähintään sama kuin tänä vuonna tai enemmän.

Päätin myös hieman lisätä omistustani Outotecissä. Vaikka se ei olekkaan maksanut osinkoa pariin vuoteen, näyttäisi käänne parempaan tapahtuneen (olen kyllä toisaalta järkyttävän myöhässäkin, onhan kurssi noussut vuoden aikana n. 80%). Samalla ostokseni laskee salkussani jo olevien Outotecin osakkeiden keskihintaa hieman.

Kolmas sijoitukseni tulee olemaan Kemira. Kurssi näyttää käyvän 1-2 kertaa vuodessa alle 11e, joten siitä pyrin nappaamaan nyt uuden osakkeen salkkuuni. Kemira on myös suht hyvä osingonmaksaja, joten tarkoitus ei ole luopua osakkeesta sen noustua 12e, jonka se myös tekee n. kerran vuodessa.

Tässä kerralla kolme uutta askelta lähemmäs tavoitetta.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Katsotaan vuoden lopussa oliko oikea päätös!

   Poista
 2. Itse olen myös YIT:tä ja Outoteciä tutkiskellut. Ehkä seuraava sijoitus menee tähän suuntaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kaverilleni aina vinkannut mitä aion ostaa tai olen ostanut, että hän voi pitää rahansa turvassa. Yleensä siinä käy niin kun ostan jotain, se romahtaa😀

   Poista

Kiitos kommentista, vastaan sinulle mahdollisimman pian!