maanantai 6. helmikuuta 2017

Uusia sijoituksia osinkojen toivossa

Hei

kun aloitin blogikirjoittelun, tarkoitukseni oli opinomaisesti ostaa ja myydä osakkeita. Kerroin alusta alkaen kuinka avata esim. Nordnettiin arvo-osuustili ja miten käytännössä tehdä ensimmäiset sijoitukset. Tarinani taisi jäädä siihen että syksyllä sitten ostetaan dipistä osakkeita.

Syksy oli ja meni, dippiä ei tullut vaan pikemminkin kauhea kurssiralli, johon en osannut hypätä kyytiin.

Siinä samalla sitten itse opiskelin Bull ja Bear viputuotteiden maailmaa. Opinkin jotain, niin kursseista kuin itsestäni; kurssien käyttäytyminen on hyvinkin epäloogista ja vaihtelut isoja ja  minusta ei ole siihen. Minulla ei ole aikaa päivätyön ohella käydä kauppaa ja vahtia kursseja. Näin ollen 200e/pv 100 arkipäivän ajan vuodessa tavoite taitaa jäädä täyttymättä. Voitolle kuitenkin jäin
4709e. Ja onhan minulla vielä aikaa palata tähänkin sijoitusmaailmaan, jos vaan näyttää siltä, että aika (ja rahat) riittää.

Mutta nyt olenkin sitten sitäkin tarkemmalla silmällä seurannut kevään tulosjulkkareita ja osinkoehdotuksia. UPM-Kymmenen tulos ja tulevaisuudennäkymät sekä osinko vaikutti varsin hyvälle, joten ostin sitä lapsille tulosjulkkaripäivän dipistä. Samoin DNA:n tulos ja sanoma vaikutti minusta ihan ok:lta, samoin kuin osinko, joten ostin sitä myös lapsille. Lasten kanssa katsottiin myöhemmin illalla kurssigraafeja ja laitettiin sormet ristiin, että osakkeet nousisivat. Kertasin myös heille mitä osinko merkitsee ja laskettiin yhdessä paljonko he saavat.

Itselleni ostin nipun YIT:n osakkeita lisää. Minullahan on ennestään niitä, tämän hetken kurssia kalliimmalla, joten sain keskihintaa alas. Rakentaminen vaikuttaa olevan nyt kasvamaan päin, joten senkin vuoksi ostin osaketta lisää. YIT maksaa kohtuullisen osingon tänä vuonna, mutta jospa se siitä olisi kasvamaan päin.

Tein myös heräteostoksen ja ostin CAPmania, ihan vaan sillä perusteella, että tulos oli hyvä, tulevaisuuden näkymät ovat hyvät ja osinko on tosi hyvä.

Vielä jäi käteistä ostaa yhtä osaketta, en vain vielä osaa päättää mitä ostaisin. Yksi vaihtoehto olisi lisätä Fortumia, ihan vaan avokätisen osingon vuoksi... mutta pelkään että kurssi tipahtaa nyt ihan oikeasti osingon jälkeen, koska Fortumissa ei ole ollut mitään hyvää vähään aikaan (osingon lisäksi).Onko ehdotuksia?

7 kommenttia:

 1. Aika kovat tuotot noilla lapuilla pelaamalla =) Verottajakin on tyytyväinen :D

  VastaaPoista
 2. On tyytyväinen varmasti ja harmittaa maksaa sitten vuosi jälkikäteen noita veroja... mutta olihan se sijoituspanoskin iso, 20 000e pelasin. Siksi ei hermot enää pitäneet. Mutta aikaa jos olisi niin mikä jottei noilla vivuilla pelaamista voisin jatkaakin... mutta työaikana se ei onnistu.

  VastaaPoista
 3. Teit siis pieniä, parin sadan kokoisia sijoituksia lyhyellä tähtäimellä ja onnistuit 20 000 eurolla kotiuttamaan melkein 5 000? Kuinka monella kaupalla? Oletko myynyt jo osakkeesi?

  Ilmiömäiseltä vähintäänkin kuulostaa.

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 4. Bull ja Bear vipuja ei yleensäkkään kannata omistaa 1-2 pidempään, varsinkaan niitä suurimmalla vivulla (15x) olevia millä minä kauppaa kävin. Vipu 15x tarkoittaa karkeasti sitä että jos muutos indeksissä on 1% on se vivussa 15%. Eli ei minulla niitä enää ole.

  Kauppoja tein useita kymmeniä, saatoin ostaa aamusta ja myydä kohta, ja ostaa kohta uudelleen ja myydä kohta. Ehdin varmaan tehdä parit kymmenet kaupat, eli kerta voitto ei ollut suuri.

  Siihenhän se laskelmani perustui, isolla vivulla, isolla sijoituksella, näpräisin 100 kertaa vuodessa sen 200e, niin tuotto olisi 20 000e/v.

  Mutta, kuten sanoin, kursseja piti vahtia koko ajan, ja siihen ei aika riittänyt. Sijoitin siis DAX indeksiin.

  Nyt tavoitteena 3000e osingot, kun vaan löytäisin sen viimeisen sijoituskohteen.

  VastaaPoista
 5. Tuo sinun vipuveivauksesi on ollut mielenkiintoinen juttu ja olen seurannut sitä aiemminkin. On varmasti hermoja raastavaa ja kovaa hommaa, vaikka tuottokin on kyllä komea. :)

  VastaaPoista
 6. Unohda Fortum. Kyseinen pulju on laadultaan korkeintaan tyydyttävä.

  Jos etsit osakkeita, joita voit omistaa seuraavat 10 vuotta huoletta niin Brown Forman, Canadian National Railway ja Hershey ovat timantinkovia firmoja. Maailma muuttuu, teknologia kehittyy, mutta alkoholi, rautatiet ja suklaa pysyvät.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, vastaan sinulle mahdollisimman pian!