lauantai 10. syyskuuta 2016

Osinkoyhtiöiden metsästys alkakoon

Hei

edellisessä postauksessa kerroin, että syksyllä kannattaa seurailla pörssikursseja erityisen tarkasti. Olenkin tässä nyt seuraillut, mitä pörssissä tapahtuu ja harmittavasti näyttää siltä, että odottamani alennusmyynti oli ja meni.


Kuten graafista näkyy, suurimmat notkahdukset sattuivat tänä vuonna maaliskuulle ja heinäkuulle. Toisaalta nyt on ollut heinäkuusta jatkunut kova nousuputki. Jatkuuko se vielä vai alkaako tästä se syksyn notkahdus?

Tässäpä se on se sijoittamisen suurin vaikeus, eli ajoitus. Milloin ostaa ja milloin odottaa parempaa hetkeä?

Kerroin myös aiemmin, että pyrin myös tavoitteenani on saada hyvät osingot vuosittain. Katsotaanpa siis miltä siis näyttää tämän hetken kurssilla ja edellisen vuoden osingolla yritysten osinkotuotto:


Siili Solution ja Norvestia ovat kärjessä huimalla 9,1% osinkotuotolla. Kolmantena näyttää olevan Fortum 7,8% tuotolla. Ja viidentenä, Nordea, 7,1% osinkotuotolla, jota olen haaveillut ostavani seuraavaksi.

Fortumia minulla jo on, joten jos se vaan maksaa yhtä hyvät osingot kuin edellisinä vuosina, olen siihen tyytyväinen. Joten noista yrityksistä tutuin minulle olisi Nordea. Mutta... kuten jutun alussa jo totesin... olenko myöhässä vai onko nousu vasta alussa...nousu alkoi heinäkuussa ja sitä on kestänyt nyt 2 kuukautta yhteen putkeen.


Jatkan siis seuraamista.

Seuraan myös Tokmannia ja Lehtoa. Ne ovat pörssin uusimpia tulokkaita ja niiden kurssit ovat nousseet positiivisen vireen vuoksi heti alusta alkaen. Hypätäkkö kyytiin vai odototanko?

Oletko sinä löytänyt joitain mielenkiintoisia yrityksiä, joihin sijoittaisit nyt?

$Moikka$
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, vastaan sinulle mahdollisimman pian!