lauantai 20. elokuuta 2016

Tietoa sijoittamisen aloittamisesta, osa 4, tavoitteen asettaminen

Hei!

Aina kun on sijoittamassa rahaa, kannattaa sille kirjata sijoitustavoite. Tavoite auttaa sinua pysymään sunnitelmassa niin voitoissa kuin tappioissa.

Kirjaa muistiin miksi ostat kyseistä osaketta, mitkä ovat oston perusteet. Kun osakkeet on ostettu, voi sijoitusmatkan varrella peilata kurssimuutoksia siihen miksi aikoinaan osti osakkeet ja onko niiden omistamista syytä jatkaa.

Kirjaa myös muistiin millaista tuottotavoitetta odotat saavasi. Varaudu myös että kurssi ei nousekaan vaan lähteekin tippumaan. Kirjoita muistiin raja, jota pidemmälle et tappiossa aio mennä. Tämä varsinkin tulee oleman vaikeaa, tiedän sen omasta kokemuksesta. Vaikka ajan on asettanut, tappiolla olevasta osakkeesta on hirveän vaikea luopua. Sitä vaan jää odottamaan, että jospa se kurssi kuitenkin nousisi...

Itse pidän jo 10% voittoa hyvänä koska se joka tapauksessa on parempi korko rahoilleni kuin pankkitililleni saamani 0,1% korko (vai maksaakohan ne enää sitäkään). En välttämättä myy osakkeita vielä tuossakaan vaiheessa mutta alan seuraamaan osaketta tarkemmin välttyäkseni kurssilaskulta. Tämäkin on helpommin silti sanottu kuin tehty😊

Ja vinkkinä: tällä viikolla voi Nordnetistä ostaa tiettyjä osakkeita ilman välityspalkkiota heidän 20v synttäreiden johdosta.

$Moikka$

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, vastaan sinulle mahdollisimman pian!