perjantai 11. syyskuuta 2020

Treidaus, taktiikan hiomista

Olen nyt aktivoitunut syksyn mittaan yhä enemmän treidaamaan. Nordnetin Sharevillestä voi käydä kurkkimassa nimimerkin OmatRahani kaupankäyntiä. Harmillisesti en aina muista tehdä kauppoja OmatRahani salkulla, osa kaupoista tulee tehtyä sijoitussalkun puolelta, mutta pääasiallisesti treidaukseen käytän OmatRahani salkkua, joka on siis kaikkien nähtävillä.

Olen nyt muutamia kertoja kokeillut "uutta" treidaus "systeemiä". Aamulla Nordnetin auettua tutkin mikä minun mielestä on suuntaus ja miten itse tulkitsen teknisten apuvälineiden suhteen kurssin käyttäytyvän. Alla 9.9.2020 ote DAX kurssista 15min kynttilöillä kuvattuna. Tulkitsin kello 10.00, että DAX on RSI:n mukaan ylimyydyssä tilassa, ja ajattelin että laskuhan siitä kohta alkaa. Ostin siis shortin. No puolen tunnin päästähän tuli korjaus, mutta iltapäivästä alkoikin sitten tapahtua ja aivan väärään suuntaan.

RSI:n mukaan oltiin koko ajan ylimyydyssä tilassa (sama näkymä on myös 1h kynttilällä katsottuna), ja sisuuntuneena ostin vain lisää short positioita, koko ajan saman suuruisia potteja euromääräisesti, saadakseni siis keskihintaa alaspäin. Aluksi ostin harvemmin, mutta loppuiltaa kohden jo 10 pisteen välein. Yhteensä siis ostin 7 positiota, ja jätin kaikki auki yöksi, toivoen tottakai että aamulla kun Nordnet aukeaa, on kurssi edes vähän laskenut. Luotin siis koko ajan siihen että jonkinlainen korjaus on tultava koska nousua koko päivän aikana tuli reippaat 300 pistettä ja koska RSI oli aivan huipussaan.Seuraavana aamuna Nordnetin auettua, tarkastin tilanteen (suurinpiirtein uskalsin toisella silmällä sormien välistä tiirailla, tunnustan että vähän jännitti).

Sisukkaasti päätin, että jos kurssi nousee, jatkan edelleen samankokoisten positioiden ostamista, ettei keskihinta pääse karkaamaan 40 pistettä kauemmaksi. Sellainen korjausliike on mahdollinen ihan missä vain tilanteessa. Ensinhän kurssi lähti nousemaan. Mutta 10.30 tienoilla tulikin sitten odotettu korjaus, jolloin möin kaikki positiot pois "mukavalla" voitolla. Ensin onnittelin itseäni hyvästä ajoituksesta, kurssihan nousi tuosta vielä uudelleen kaksi kertaa, mutta loppuilta olikin sitten yhtä laskettua, joten ei kyllä voi ihan kehua itseään täysin onnistuneeksi.Mutta siis, kokeilen nyt tällaista taktiikkaa jonkin aikaa. Ostan tuotteita, joissa knockout taso on todella kaukana, noin 800-1000 pisteen päässä, eli myös vipua on vähän. Ostan kohtuu pieniä positioita, niin että minulla on mahdollisuuksia tehdä melkeinpä "rajanton" määrä toimeksiantoja kunnes kurssiin tulee korjaus. Ostan noin 40-50 pisteen välein lisää, koko ajan samalla euromääräisellä ostoeräkoolla. Näin saan pysymään keskihinnan alhaalla. Tosin nousuputket kuten 15.5-8.6.2020 koettelisi hermoja oikein kunnolla. Esimerkkinä 15.5 kello 10.00 ostettu shortti tällä taktiikalla olisi voitollisena vasta 22.5 kello 10.00. Siihen mennessä olisi 40 pisteen välein ostettuja positioita kertynyt jo 11kpl. Tuossa vaiheessa alkoi uusi nousu, joten positiosta olisi pitänyt ymmärtää luopua heti Nordnetin avauduttua, ja voitto olisi ollut maksimissaan 70pistettä, mutta en nyt osaa avata paljonko tuo olisi euroissa ja prosenteissa voittoa. 

Tämä on varmasti kaikkia pyhiä treidaussääntöjä vastaan, mutta minähän kokeilen aina kaikkea, ja opin kantapään kautta. Ilmoittelen sitten täällä, että kannattiko tämäkään taktiikka.

Kokeilin tätä myös eilen 10.9 torstaina, ostin DAX longit tasoilta 13230 noin kello 17.00 ja myöhemmin illasta 13130 (en päässyt seuraamaan kursseja muutamaan tuntiin, joten jäi ostamatta yksi positio välistä). Aamulla 11.9 kun kaupankäynti alkoi, todella hyvällä tuurilla möin pois tasolla 13248. Molemmat positiot siis voitolla. 

Hyvää treidaussyksyä teille kaikille!

2 kommenttia:

  1. Itse lisäisin pelkkään RSI:n myös trendin kääntymistä vahvistavan signaalin. Esim. Lower low tai Higher high lisättynä RSI:n voisi toimia hyvinkin. Kuvaamassasi tapauksessa ensimmäinen kunnon lower low on juurikin tuon 13291.7 entryn jälkeen.
    Onnea kauppoihin! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitti vinkistä!!! Täytyypä ottaa tuokin käyttöön!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, vastaan sinulle mahdollisimman pian!